måndag 18 april 2011

Nyttiga bär!


Sol och vår är underbart, lite kallt men en stund på balkongen nu på morgonen är riktigt mys.
Morgonen blev väl inte som vanligt, så det blev en sen frukost. Lite telefonsamtal och läkartid inbokad imorgon. Skönt.

När jag kom på att jag borde äta också, tog jag fram dessa härliga färgstarka nyttiga bären ur frysen.
En banan, lite havtornsbär samt turkisk yoghurt mixas.
Jättegott!!
Havtorn Skal och fruktkött finns kvar när bären pressats och innehåller hälften av den nyttiga och värdefulla oljan, I oljan finns B12. Havtorn innehåller också: B1, B2, B3 (Niazin), B6, B9, pantotensyra, folsyra, och bioten.
Havtorn är en stenfrukt som innehåller ett frö per bär. Även i kärnorna finns olja, i denna olja finns 89 % av de omättade fettsyrorna även största delen av E vitaminet och K vitaminet. Halten av Pro-A-vitamin och karotener är lägre än i fruktköttoljan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar