Ingredienser:
8 dl ekologisk mjölk (jag använde mjölk från http://www.sjugardar.se/)
1 dl maizena
1 dl ekologiskt socker
2 st äggulor (ekologiska)
0,5 dl cacao ( ekologisk)
1 msk vaniljsocker
Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Vispa hela tiden under uppvärmningen. Stäng av plattan när puddingen börjar att tjockna, då går det snabbt så ta bort kastrullen från värmen. Det får inte koka.
Häll upp i små portinsskålar eller vackra glas. Låt svalna.
Vispa 2 dl grädde och blanda i 0,5 dl punsch (tyvärr fanns ingen ekologisk punsch) och vispa tills det tjocknar. Servera choladpuddingen med hallon ( jag har egna från min trädgård i frysen. Härligt !) och punschgrädden. Går bra med vilka bär som helst. Väldigt omtyckt efterrätt
Lycka till!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar